wpb583890d.png
wp729e42a0.png
wp4a4bedd4.png
wpa5668f7f_0f.jpg
Kind en Natuur
Groen Pedagogisch Adviescentrum
“Natuurrijk
spelen, leren
en leven”
wpd87f2c30.png
wp01e5a860.png
wpe1dce397.png
wp876dce9e_0f.jpg
Actueel week 38 - 2007

Oogsten

Het is hoog tijd om weer eens een lekker recept te laten zien. Het is oogsttijd en dat zien we overal om ons heen. Prachtige pompoenen zijn er te kust en te keur in vele soorten, maten, vormen en kleuren. De eerste bomen beginnen al hun herfstkleuren te krijgen. Kastanjes en eikels vallen met een plof neer. De eekhoorns en kauwen weten niet waar ze moeten beginnen met het verzamelen van zoveel lekkers. De roodgekleurde vogeluitwerpselen laten zien dat dit jaar een goed bessenjaar is, vooral de merels kunnen er wat van bij ons in de buurt. Hier in het zuiden bieden vooral ook de dahlia's een heerlijk kleurrijke aanblik. Een bos van die prachtige bloemen op een vaas maakt het gelijk tot een feest!

Kinderen en oogst

Voor de kinderen is dit altijd een fijne tijd. Het plukken van bloemen en bessen en eetbare groenten uit eigen tuin is de beloning van een hele periode van zorgen voor planten en gewassen. Een van de favorieten is elk jaar weer de onvolprezen “Kruidenboter”. Eenvoudig te maken door de kinderen zelf, kan niet mislukken en succesverzekerd als lekkernij op een toastje voor papa's en mama's, opa's en oma's en natuurlijk de broertjes en zusjes!

Recept zelfgemaakte kruidenboter op toast

Benodigdheden:

kant-en-klare toastjes
smeerbare (room)boter
verse bieslook
verse peterselie
verse dille
verse marjolein
verse (citroen) tijm

Werkwijze:

De (room)boter op kamertemperatuur laten komen zodat je het makkelijk kan doorroeren. De verse kruiden zoals bieslook, peterselie, dille, marjolein en tijm wassen en droogdeppen met een keukenpapier. Met een schaar of mesje de kruiden in kleine stukjes knippen of snijden. Het mengsel van kruiden goed door de boter mengen en op de toastjes smeren.

Smullen maar!
wp6615099e.png
Artikelen
Lespakketten
Columns Kind en Natuur