Home.Nieuws.Kind en Natuur.Pedagoog.Scholen/Zorginstellingen.Workshops/Trainingen.Projecten.Publicaties.Contact.Links.
Kind en Natuur
Groen Pedagogisch Adviescentrum
“Natuurrijk
spelen, leren
en leven”
Pedagogische begeleiding van het individuele kind dat extra zorg verdient

Als pedagoog werkt Laura Minderhoud op privé basis met kinderen en jongeren die dreigen vast te lopen in hun ontwikkeling. Soms vragen ouders zich af of hun kind zich wel “normaal” ontwikkelt of gedraagt. Door middel van observaties en diverse pedagogische technieken wordt met het kind gewerkt. Zo nodig wordt doorverwezen naar gespecialiseerde instanties.
Groen Pedagogisch Adviescentrum ‘Kind en Natuur' voor particuliere
pedagogische begeleiding en als PGB zorginstelling
PGB zorgverlener

Voor kinderen en adolescenten die gebruik kunnen maken van een PGB wordt activerende begeleiding aangeboden. De eerste maand kijken we of we goed met elkaar kunnen werken. Gezamenlijk werken we aan de vastgestelde doelen. Er wordt gewerkt op locatie, meestal vanuit het ouderlijk huis of vanuit school of zorginstelling.

In de praktijk blijkt dat kinderen en jongeren met een autistismespectrumstoornis, ADHD, dyslexie en hoogbegaafden extra goed reageren op gevarieerde buitenactiviteiten. Dit is recentelijk bevestigd door de uitkomsten van diverse (internationale) wetenschappelijke studies. Als het even kan gaan we dan ook regelmatig even naar buiten!

Graag kom ik de eerste keer vrijblijvend bij u langs om kennis te maken, de hulpvraag te bespreken en eventuele afspraken te maken.